«Нафтогаз» підрахував дохід від транзиту газу за рік

Читать на русском
У 2019 «Нафтогаз» отримав від «Газпрому» 70,21 млрд грн доходів від транзиту газу, що на 2,1 млрд менше, ніж роком раніше.

У 2019 році «Нафтогаз» отримав від «Газпрому» 70,21 млрд грн доходів від транзиту газу, що на 2,1 млрд менше, ніж роком раніше.

Про це йдеться у фінансовій звітності компанії.

При цьому «Газпром» був єдиним іноземним клієнтом компанії, доходи від якої перевищували 10% загальних доходів української компанії.

Зниження цін на газ: з чим пов'язано та в чому помилка «Нафтогазу»У Нафтогазі очікують продовження падіння ціни на газ, в тому числі і для населення щонайменше до початку літа.

Також повідомляється, що у 2019 році доходи «Нафтогазу» від транспортування, переробки нафти і продажу нафтопродуктів знизилися на мільярд (7,7%) - до 11,95 мільярда гривень.

Також у звіті повідомляється, що виплати зарплат і премій керівному персоналу «Нафтогаз» минулого року склали 343 млн грн, що вдвічі менше, ніж у 2018 році.

«Ключовий управлінський персонал протягом 2019 року складався у середньому з 5 членів правління та 11 директорів (2018: 6 членів правління і 9 директорів). Компенсація провідному управлінському персоналу, яка увійшла до складу інших операційних витрат, включала заробітну плату і додаткові поточні премії та склала 343 млн грн (2018: 717 млн ​​грн)», - йдеться в звіті.

Крім того, в 2019 році група здійснила виплати на забезпечення діяльності Наглядової ради в сумі 35 млн грн, тоді як в 2018 році ця сума становила 53 млн грн.

Раніше «Нафтогаз» призупинив імпорт газу.

Також нагадаємо, «Нафтогаз» розробив план на випадок максимальної кризи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: