У Мінсоцполітики назвали розмір індексації пенсій у травні

Читать на русском
У травні пенсії проіндексують на 11 відсотків, у середньому розмір виплат зросте на 260 гривень і торкнеться 8,4 млн українців.

У травні пенсії проіндексують на 11%, в середньому розмір виплат зросте на 260 гривень і торкнеться 8,4 млн українців.

Про це під час брифінгу представників уряду повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

До якого віку доживають та скільки грошей отримують пенсіонери в різних країнах світуВ Україні середній розмір пенсії становить тільки 117 євро, а у Франції – майже 1,4 тисячі.

«Ще 1 квітня уряд ухвалив пакет заходів для підтримки українських пенсіонерів в період економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Одним з цих заходів є проведення щорічної індексації пенсій у травні. Підвищенні пенсії отримають 8,4 млн пенсіонерів з числа осіб. Середній розмір підвищення складатиме в середньому 260 гривень. Найменше підвищення встановлене на рівні 100 гривень. Тим пенсіонерам, яким пенсії обчислені з урахуванням страхового стажу (у жінок – 30 років, у чоловіків – 35), встановлено мінімальний гарантований розмір пенсії. Це щонайменше 2 100 гривень», – зазначила вона.

Нагадаємо, в Україні на період карантину через пандемію коронавірусу пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично.

Пенсіонерам, які не будуть охоплені такою повномасштабною індексацією, і в яких є стаж 30 років підвищать мінімальну пенсійну виплату до 2100 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: