НКРЕКП затвердила новий тариф для обленерго

Читать на русском
НКРЕКП схвалила схвалила введення в тариф на передачу електроенергії фіксованої ставки прибутковості обленерго залежно від вартості їхніх активів.

НКРЕКП схвалила схвалила введення в тариф на передачу електроенергії фіксованої ставки прибутковості обленерго залежно від вартості їхніх активів.

Відповідне рішення регулятор ухвалив у середу, 29 квітня, повідомляє пресслужба НКРЕКП.

«Ми розуміємо важливість цієї реформи, щоб з одного боку вона не виявилася псевдо, але з іншого - не була надмірною для всіх споживачів», - заявив на засіданні глава НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Він також наголосив, що вітає проект і готовий до обговорення.

Зокрема, регулятор схвалив введення в тариф на передачу електроенергії фіксованої ставки прибутковості обленерго залежно від вартості їхніх активів. На стару базу активів пропонується ввести 1% прибутковості, на нову - 15%. Для кожного обленерго ці цифри будуть різними.

Також наголошується, що для запуску стимулюючих тарифів виникає необхідність внесення змін до 4 попередніх постанов Нацкомісії від 11 липня 2013 року, від 23 липня 2013 року, від 26 липня 2013 і від 5 жовтня 2018 року.

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк на засіданні заявив, що прийняті проекти рішень були розроблені давно, а в їхній розробці брали участь Агентство США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові та Білорусі (USAID).

Відповідно до законодавства, схвалені проекти рішень повинні пройти громадські обговорення. Після обговорень регулятор повинен знову схвалити і затвердити остаточний варіант постанови. При цьому зауваження і пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб приймаються до 1 червня 2020.

Нагадаємо, Україна на період карантину призупинила імпорт електроенергії.

В кінці грудня минулого року Зеленський підписав закон про контроль цін на електроенергію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: