Суд втретє відклав засідання у справі Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд вимушений був перенести засідання, оскільки захисник одного обвинуваченого знову не з'явився.
Роман Насіров з адвокатом

Суд втретє відклав засідання у справі колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, оскільки до суду не з'явився захисник другого обвинуваченого керівника департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Таке рішення 29 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію.

«Відкласти до 9:00 4 травня судове засідання. Запропонувати обвинуваченому Новікову до цієї дати обрати собі захисника. У разі якщо Новіков не зможе цього зробити, не виключено, що суд 4 травня вирішуватиме питання про призначення безоплатного захисника», – підкреслив головуючий суддя.

Як відомо, ВАКС мав три дні поспіль – 27, 28 і 29 квітня – досліджувати докази у справі Насірова. Однак, через неявку захисника обвинуваченого Новікова Дмитра Іскоростенського суд вже тричі відкладав засідання. 28 квітня суд визнав причину неприбуття адвоката Іскоростенського неповажною.

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Раніше Вищий антикорупційний суд почав розглядати справу Насірова. Також Шевченківський райсуд Києва йому зменшив заставу втричі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: