Росія намагається організувати реверсне сполучення на Кримському мосту – Чубаров

Читать на русском
Також окупанти налагодили поромну переправу, проте обсяги перевезень мізерні порівняно з тими, які були через міст.
фото: EADaily

Країна-агресор намагається організувати реверсне сполучення Кримським мостом і поромну переправу, але ефективність цих дій залишається під сумнівом.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив під час загальнонаціонального телемарафону.

«Здається, їм вдалося зробити реверсне сполучення. Там дві гілки автомобільного полотна. ...По другій гілці вони пускають реверс: 10 машин в один бік, 10 в інший, але наскільки це ефективно, дуже важко сказати, бо немає даних. Але ... багато разів лунало про те, що всім так званим туристам з росії, які перебувають в окупованому Криму, місцева влада дає змогу перебувати в тих місцях, де вони відпочивали, коштом місцевих бюджетів. Це говорить про те, що вони не здатні евакуювати тих, хто від страху захотів одразу повернутися додому», - сказав Чубаров.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

Згідно з його словами, окупаційна «влада» Криму звернулася до керівництва Краснодарського краю з проханням влаштувати тих, хто хотів через міст в'їхати у Крим. Це свідчить про те, що люди на автотранспорті не можуть проїхати мостом.

При цьому, Чубаров також зазначив, що окупанти налагодили поромну переправу, проте обсяги перевезень мізерні порівняно з тими, які були через міст.

«На сьогодні ми маємо такі дані, що звечора, коли вони відновили пором, він працює, але він малопотужний. У нас є дані, що до ранку було три рейси. З Криму цими трьома рейсами вони перекинули у бік росії 26 вантажівок і 13 до Криму. Це ніщо порівняно з тим, коли було сполучення з Кримом через міст», - сказав голова Меджлісу.

Згідно зі словами Чубарова, поки що немає інформації, в якому наразі стані на мосту залізнична гілка.

«Здається, вони протестували її вночі, хоча говорять, що відправили пасажирські потяги, в тому числі Сімферополь-Москва. Можливо. Але ж великі сумніви, що вони були з пасажирами. Можливо, вони ризикнули протестувати цю гілку, бо стверджують, що пожежа не спричинила таких руйнівних наслідків для залізничного полотна», - зауважив Чубаров.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту було призупинено.

У рф також заявили, що на Кримському мосту нібито стався підрив вантажного автомобіля, який їхав по ньому. Через це спалахнули сім залізничних цистерн з пальним.

Представник ОПУ Михайло Подоляк зазначив, вибух на Кримському мосту пов'язаний із конфліктом між силовиками рф.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: