Кримський міст виведений з ладу щонайменше на тиждень-два – експерт

Читать на русском
Вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа. Міст пошкоджено і не зможе експлуатуватись до двох тижнів.
t.me/riamelitopol

Вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа. Міст пошкоджено і не зможе експлуатуватись до двох тижнів.

Таку думку висловив експерт програми міжнародної та внутрішньої політики «Українського інституту майбутнього» Ігор Тишкевич.

За його словами, хоч й не ясно, чи це диверсія, чи «приліт», проте дорожнє полотно мосту пошкоджено. На залізничній гілці горить склад з нафтопродуктами, а гасити пожежу за допомогою наземної пожежної служби складно. Вигоряння нафтопродуктів у таких обсягах може серйозно пошкодити і залізничні прольоти. Експерт вважає, що міст виведено з ладу як мінімум на тиждень-два. Окупанти запустять поромні переправи, і за словами Тишкевича вони певною мірою впораються з постачанням товарів на півострів, але є одне суттєве «але». Невідомо, як складеться ситуація щодо російських солдатів на фронті.

На Кримському мосту спалахнула пожежа – фото, відеоПожежа та вибух на Кримському мосту вранці 8 жовтня. Горять цистерни з пальним, пошкоджено частину дороги.

«Достатньо подивитися на карту залізничних доріг, аби зрозуміти, що Запорізьке та Херсонське угруповання постачалися саме залізницею та саме з Криму. «Бабине літо» закінчується. Ідуть холоди. І солдатам треба підвозити не лише БК та їжу, а й форму. Перекидання підкріплень також під питанням (точніше, швидкість). Залишається залізниця із Донецької області. Але вона йде зі сходу на захід на відстані 20-40 км від лінії фронту. Тобто в зоні поразки навіть ствольною артилерією», – пише експерт.

Він наголошує, що таким чином, на тлі наступу українських військ, рф матиме проблеми з постачанням для своїх угруповань. Крім цього, вибухи є гарним демотиватором для новомобілізованих окупантів.

Что с Крымским мостом? Значение и последствияihar Tyshkevich

«Ну і, нарешті, це найпотужніший іміджовий удар по росії як країні з амбіціями глобального гравця. А також вітання путіну», – підсумовує експерт.

Зауважимо, у суботу після вибуху та пожежі на Кримському мосту на заправках анексованого росією півострову почали збиратися черги з автомобілів. Люди масово скуповують паливо. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на потяги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: