NYT: Вибух на Кримському мосту організували спецслужби України, бомба була у вантажівці

Читать на русском
В New York Times заявили, що за вибухом на Кримському мосту стоять спецслужби України, а вибухівка була у вантажівці.
Вибух на Кримському мостуФото – Maxar

Американські ЗМІ опублікували свою версію щодо винуватців у вибуху на Кримському мосту. Там заявили, що його організувала українська сторона.

Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

За словами анонімного високопоставленого українського чиновника, з яким поспілкувалися журналісти, до атаки причетні спецслужби України.

Зеленський прокоментував вибухи на Кримському мосту: «Було хмарно, хоча й тепло»Володимир Зеленський прокоментував вибухи на Кримському мосту та запропонував російським окупантам тікати звідти, поки є така можливість.

Крім того, зазначається, що бомба була закладена у вантажівку, яка проїжджала одночасно з потягом по мосту. Зазначається, що водій загинув.

У виданні, зокрема, наголошують, що наразі невідомо, чи знав водій вантажівки про вибухівку всередині.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту зупинено.

У рф також заявили, що на Кримському мосту нібито стався підрив вантажного автомобіля, який їхав по ньому. Через це спалахнули сім залізничних цистерн з пальним.

Представник ОПУ Михайло Подоляк зазначив, вибух на Кримському мосту пов'язаний із конфліктом між силовиками рф.

Після вибуху та пожежі на заправках півострова почали збиратися черги з автомобілів. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на поїзди.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: