Зеленський прокоментував вибухи на Кримському мосту: «Було хмарно, хоча й тепло»

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував вибухи на Кримському мосту та запропонував російським окупантам тікати звідти, поки є така можливість.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після вибухів на Кримському мосту російським окупантам потрібно тікати з півострова.

Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні.

«На жаль, у Криму було хмарно. Хоча й теж тепло. Але хоч би якими не були хмари, українці знають, що робити. І знають, що наше майбутнє – сонячне. Це майбутнє без окупантів», – наголосив він.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

Зеленський наголосив, що загарбників не буде і в Криму також. Він назвав найкращий для них варіант – тікати з півострова, поки є така можливість. Однак, якщо їх змусять залишитися, вони можуть здатися у полон ЗСУ, де їм збережуть життя.

«Будь-яких інших варіантів, щоб окупанти могли на них сподіватися, ми їм не залишимо», – підкреслив президент.

Крім того, глава держави заявив, що на деокупованих територіях проводяться відновлювальні роботи. Зокрема, людей забезпечують транспортом, електрикою, газопостачанням, поштою та соціальними виплатами. Водночас він закликав жителів звільнених територій уважно ставитися до мінної загрози.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту зупинено.

Представник ОПУ Михайло Подоляк зазначив, вибух на Кримському мосту пов'язаний із конфліктом між силовиками рф.

Після вибуху та пожежі на заправках півострова почали збиратися черги з автомобілів. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на поїзди.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: