Вибух на Кримському мосту посилить проблеми рф у логістиці та постачанні – ISW

Читать на русском
Вибух на Кримському мосту на певний час посилить проблеми у логістиці та постачанні російської армії.

Вибух на Кримському мосту на певний час посилить проблеми у логістиці та постачанні російської армії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, обвалення смуги автодорожнього мосту обмежить пересування російських військових доти, доки міст не буде відремонтований, що змусить деякі російські сили якийсь час покладатися на поромне сполучення.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

При цьому російські окупанти, ймовірно, як і раніше, зможуть перевозити важку військову техніку залізницею.

Як пишуть експерти, кремль покладає на міноборони проблеми за вибух на мосту та інші невдачі російських військових, аби зняти з президента росії володимира путіна провину. Аналітики зазначають, що міноборони росії не зробило офіційної заяви щодо вибуху.

Деякі націоналісти з росії заявили, що путін і його найближче оточення не змогли негайно відреагувати на напад на «символічний» міст, вперше висловивши пряму критику на адресу президента.

Один з військових блогерів попередив, що якщо путін не зробить дій у відповідь, це «буде прийнято за слабкість самого президента».

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Масштабний вибух серйозно пошкодив міст через Керченську протоку, що пов'язує окупований Крим із рф.
  • Кремль призначив командувача повітряно-космічними силами росії генерала армії Сергія Суровикіна новим командувачем окупантів в Україні, і це призначення викликало позитивні відгуки у націоналістичній спільноті
  • Українські сили продовжили контрнаступні операції у Харківській та Луганській областях. – Російські війська продовжували займати оборонні позиції на півночі Херсонської області.
  • Російські сили продовжували атакувати населені пункти навколо Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька. – Повідомляється, що українські сили продовжили збивати безпілотники іранського виробництва.
  • Суб'єкти росії стикаються з фінансовими труднощами при фінансуванні мобілізації.
  • Окупанти виселяють українських дітей з батьками на анексовану територію під виглядом відправки на «канікули» до рф.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту було призупинено.

У рф також заявили, що на Кримському мосту нібито стався підрив вантажного автомобіля, який їхав по ньому. Через це спалахнули сім залізничних цистерн з пальним.

Представник ОПУ Михайло Подоляк зазначив, вибух на Кримському мосту пов'язаний із конфліктом між силовиками рф.

Після вибуху та пожежі на заправках півострова почали збиратися черги з автомобілів. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на поїзди.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: