Путін доручив ФСБ рф захищати Кримський міст – ЗМІ

Читать на русском
Російський диктатор підписав указ про посилення заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку, Кримського мосту і магістрального газопроводу Краснодарський край – Крим.
фото: 24 канал

Президент країни-агресора володимир путін поклав на ФСБ рф повноваження щодо захисту незаконно збудованого Кримського мосту через Керченську протоку, де сьогодні вранці стався потужний вибух.

Про це повідомляє російське видання «Інтерфакс», із посиланням на прес-службу кремля.

Зазначається, що російський диктатор підписав указ про посилення заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку, Кримського мосту і магістрального газопроводу Краснодарський край – Крим.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

«Покласти на Федеральну службу безпеки російської федерації повноваження щодо організації та координації заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку, електромережевого енергомосту російська федерація – півострів Крим і магістрального газопроводу Краснодарський край – Крим у період їхньої експлуатації», - йдеться у тексті указу, що публікує ЗМІ.

Також уряду рф доручено привести свої акти у відповідність до цього указу.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту зупинено.

У мережі опублікували відео моменту вибуху на Кримському мосту.

В Офісі президента України заявили, що пожежа на Кримському мосту – це лише початок.

Згодом представник ОПУ Михайло Подоляк зазначив, вибух на Кримському мосту пов'язаний із конфліктом між силовиками рф.

Після вибуху та пожежі на заправках півострова почали збиратися черги з автомобілів. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на поїзди.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху на Кримському мосту.

Варто зазначити, що за оцінками українського експерта, Кримський міст виведено з ладу щонайменше на тиждень-два. Однак окупаційна влада вже повідомили про відновлення руху Кримським мостом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: