Подоляк прокоментував вибух на Кримському мосту: «Конфлікт між силовиками»

Читать на русском
Як заявили в ОПУ, ФСБ рф втратила свою репутацію серед верхівки путінського режиму ще на початку повномасштабного вторгнення, коли їхня пропагандистська програма провалилася.
Getty Images

Вибух на Кримському мосту свідчить про початок ери протистояння силовиків у країні-агресорі. При цьому, відповідні військові та силові структури намагаються визначити винного у провалі «спецоперації» в Україні.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляє в ефірі єдиного телемарафону.

«Ми сьогодні бачимо гарячу фазу дуже і дуже потужного протистояння між різними спецслужбами, тому що якщо ми говоримо про Міноборони, це насамперед Головне управління Генштабу ЗС рф, а з іншого боку - ФСБ», - зазначає Подоляк.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

Згідно з його словами, ФСБ рф втратила свою репутацію серед верхівки путінського режиму ще на початку повномасштабного вторгнення, коли їхня пропагандистська програма про «захоплення Києва за 3 дні» провалилася. Але зараз у ФСБ з'явилася можливість реваншу і вона почала чинити тиск на главу Міноборони Сергія Шойгу, начальника Генштабу Валерія Герасимова та інших російських генералів. Зокрема, неодноразово звучали заклики про арешт представників генералітету рф.

«З іншого боку, Міноборони почало якось захищатися. І, на нашу думку, все, що відбувалося на Керченському мосту сьогодні вночі, - це конкретна спецоперація однієї з російських спецслужб... І, таким чином, ми можемо бачити прояв конкретного конфлікту між силовиками, що говорить про дуже важливу річ - сьогодні в росії почалася нова ера - ера протистояння російських силовиків», - наголосив Подоляк.

Представник ОПУ пояснив, що зараз силовики в рф намагаються визначити винуватців провалу російської «спеціальної військової операції» і хочуть заарештувати своїх опонентів для того, щоб «після приходу нової еліти посісти певні місця».

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту зупинено.

У мережі опублікували відео моменту вибуху на Кримському мосту.

В Офісі президента України заявили, що пожежа на Кримському мосту – це лише початок.

Після вибуху та пожежі на заправках півострова почали збиратися черги з автомобілів. Перевізники скасували всі автобуси до Криму, припинено продаж квитків на поїзди.

При цьому, у росії заявили про 3 загиблих внаслідок вибуху на Кримському мосту.

Варто зазначити, що за оцінками українського експерта, Кримський міст виведено з ладу щонайменше на тиждень-два. Однак окупаційна влада вже повідомили про відновлення руху Кримським мостом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: