Удар по колонії в Оленівці: Офіс генпрокурора назвав кількість загиблих та поранених

Читать на русском
Внаслідок обстрілу російськими окупантами колонії в Оленівці Донецької області, де були українські полонені, загинуло близько 40 людей, поранено 130.

Внаслідок обстрілу російськими окупантами колонії в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, загинуло близько 40 осіб, отримали поранення – 130.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора у п'ятницю, 29 липня.

Спроба прибрати сліди злочину: Арестович розповів нові деталі злочину рф в ОленівціСьогоднішня трагедія в Оленівці більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

«За даними слідства, 29 липня 2022 року держава-окупант завдала удару по території виправної колонії №120 у тимчасово окупованому селі Оленівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок цього загинули близько 40 людей і 130 – отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

Прокурорами розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, сьогодні російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії в так званій ДНР. За їхніми даними, загинули 53 українських військовополонених.

У Генштабі ЗСУ відреагували на обстріл колонії з полоненими в Оленівці. Там заявили, що армія росії навмисно влучила по колонії, щоб звинуватити Україну, а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які скоїли там за наказами окупаційної адміністрації та командування росії.

Раніше Арестович відреагував на трагедію, за його словами, таким чином окупанти вирішили записати собі на рахунок ще один військовий злочин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: