Невдалі ворожі атаки Соледару, Вершини та Семигір'я і теракт в Оленівці – зведення Генштабу

Читать на русском
У п'ятницю, 29 липня, ЗСУ успішно відбили кілька ворожих атак на сході, але окупанти продовжують бити по цивільному населенню та здійснили теракт у місті Оленівка.

У п'ятницю, 29 липня, ЗСУ успішно відбили кілька ворожих атак на сході, але окупанти продовжують бити по цивільному населенню та здійснили теракт у місті Оленівка, де перебували українські полонені.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін. Ознак створення наступальних угруповань рф та Білорусі не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог продовжив завдавати ударів по об'єктах інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Також противник вів повітряну розвідку БПЛА біля села Грем'яч Чернігівської області.

Удар по Оленівці: Генштаб ЗСУ впевнений, що росіяни хочуть приховати тортури та розстріли полоненихРосія продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення ЗСУ в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

На Харківському напрямку армія рф обстріляла населені пункти Харків, Рубіжне, Уди, Дементьєвка, Слатине, Базаліївка, Перемога, Маяк, Заїлівка, Лісове, Соснівка, Світличне, Іванівка, Коробочкіно та інші. Ворог завдав авіаудару неподалік від Старого Салтова.

На Слов'янському напрямку противник задіяв артилерію та танки біля Долини, Богородичного, Курульки, Грушувахи, Вернопілля, Сулігівки та інших населених пунктів. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Гусарівки.

У районі Щурівки ЗСУ виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів.

На Краматорському напрямку противник обстрілював райони Сіверська, Івано-Дар'ївки, Кривої Луки, Серебрянки, Григорівки, Званівки, Спірного та Виїмки. Авіаудар зафіксований неподалік від Серебрянки та Спірного. Неподалік Верхньокам'янського виявлено розвідгрупу окупантів, завдано вогневої поразки, група відійшла. Також противник вів повітряну розвідку.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури з артилерії та танків у районах населених пунктів Шуми, Кодема, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Травневе, Зайцеве, Вершина та інших. Наніс авіаудари неподалік Покровського, Новолуганського, Соледара та Веселої Долини.

Окупанти знову намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини та Семигір'я. І знову безуспішно – зазнали втрат і відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Павлівка, Авдіївка, Веселе, Вугледар, Водяне, Велика Новосілка, Піски, Новокалинове, Красногорівка, Шевченка та інших. Усі наступальні та штурмові дії окупантів наші воїни рішуче придушили.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів, продовжив систематичні обстріли цивільної інфраструктури біля Времівки, Ольговського, Новопілля та низки інших населених пунктів.

На Южнобугском напрямі основні зусилля противник намагався зупинити просування наших військ. Ворог боїться та підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотниками.

Ворог обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах Іванівки, Токарево, Кар'єрного, Осокорівки, Благодатного, Кобзарців та ще понад тридцять населених пунктів.

Також у Генштабі прокоментували масове вбивство полонених українських воїнів, яких вивели із маріупольської Азовсталі.

28 липня в колонії №120 у місті Оленівка, яка тимчасово окупована, пролунав вибух. За два дні до трагедії туди перевели утримуваних захисників. Генштаб назвав дії окупантів терактом та провокацією.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від окупантів одне із сіл на Донбасі.

Також ЗСУ знищили важливий для ворога залізничний вузол під Херсоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: