Удар по Оленівці: Генштаб ЗСУ впевнений, що росіяни хочуть приховати тортури та розстріли полонених

Читать на русском
Росія продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення ЗСУ в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.
Ілюстративне фото

Російські окупанти умисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів».

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Як зазначає Генштаб, Україна не завдавала ні ракетних, ні артилерійських ударів по району Оленівки.

Окупанти повідомляють про 53 загиблих українських полонених через нібито «удар ЗСУ»В Оленівці розташована колонія №120, де російські окупанти утримують у полоні українських захисників, у тому числі бійців полку Азов.

Повідомляється, що саме збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися в тому числі і українські полонені.

«Російські окупанти переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», - повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, що російські окупанти заявили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій ДНР, внаслідок чого загинули 53 українських військовополонених.

В Офісі президента вимагають негайної реакції міжнародних інституцій на удар по колонії в Оленівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: