Чергова Катинь: Арестович відреагував на удар по колонії в Оленівці

Читать на русском
Місцеві жителі окупованої Оленівки повідомили про роботу російських «Градів» по колонії, де утримувалися українські військовополонені.
фото ОПУ

Місцеві жителі окупованої Оленівки повідомили про роботу російських «Градів» по колонії, де утримувалися українські військовополонені. Окупанти вирішили записати собі на рахунок ще один воєнний злочин.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович у Telegram.

Як зазначив Арестович, «запалений мозок» авторів цієї бійні спробував вирішити віддразу кілька завдань:

  • приховати докази тортур та вбивств у колонії,
  • направити гнів родичів та співчуваючих «Азову» проти влади України («сволота, витягніть наших хлопців! Їх там вбивають!»),
  • фізично знищити частину полонених,
  • дискредитувати всю Україну як суспільство, яке розстрілює своїх же полонених,
  • дискредитувати Хімарси та в ідеалі (для них) - вимагати поставити їх під контроль (під час або в процесі розслідування),
  • відволікти від відео із відрізанням геніталій полоненому ЗСУ з боку російських військових, яке почало широко поширюватися.

«Долбо*би не врахували, що є свідчення місцевих і є засоби об'єктивного контролю, які точно дозволяють встановити, звідки і як вівся вогонь. Безперечно, цей злочин проти людяності додасть рішучості американському керівництву визнати росію державою - спонсором тероризму, а міжнародному правосуддю - рішучості покарати винних. По суті, ми маємо справу з черговою Катинню - масовим вбивством військовополонених. Сьогодні кожен світовий лідер має зрозуміти, що весь світ має справу з тварюкою, яка свідомо та системно підриває самі основи цивілізації – як такої. І в ім'я цивілізації й має бути розчавлена ​​в нуль – безжально і до кінця», - зазначив Арестович.

Нагадаємо, сьогодні російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії в так званій «ДНР», внаслідок чого загинули 53 українські військовополонені.

У Генштабі ЗСУ відреагували на обстріл колонії з полоненими в Оленівці. Там заявили, що армія росії навмисно влучила по колонії, аби звинуватити Україну, а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які вчинили там за наказами окупаційної адміністрації та командування росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: