В Офісі президента вимагають негайної реакції міжнародних інституцій на удар по колонії в Оленівці

Читать на русском
Михайло Подоляк прокоментував удар по колонії в Оленівці. Він пояснив мотивацію росії в провокації та звернувся з вимогою про реакцію до міжнародних інституцій.
ПодолякОфіс президента

Тактичні поразки змушуватимуть росію вдаватися до нових людожерських провокацій. ООН та інші міжнародні організації мають реагувати негайно та жорстко – росію треба виключити з будь-яких міжнародних інституцій.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, реагуючи на удар російських військ по колонії в Оленівці.

Він повідомив, що в Оленівці немає оперативних військових цілей для української армії, а мета «оленівського злочину» – приховати свідчення про масштаби російських військових злочинів та тортур, зірвати домовленості щодо обмінів, дискредитувати Збройні сили України та (в даному випадку) конкретні моделі іноземної реактивної зброї.

«Масштабність та швидкість інформаційної кампанії з боку російських пропагандистів вказують на те, що це була саме спланована та організована акція. Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, в який відбулося влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна та дуже продумана false flag operation», – написав Подоляк у своєму Telegram-каналі.

Подоляк виключив переговори з росією: для них немає жодних підставРосійські окупанти мешкають у своєму, вигаданому світі, де вони всіх перемагають та всі їх бояться. Потрібно міцно тріснути росію чолом об реальність, завдавши їй військової поразки

За словами Подоляка, імена загиблих будуть встановлювати українська розвідка та спецслужби.

Нагадаємо, сьогодні російські пропагандисти повідомили що ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій ДНР та внаслідок цього загинули 53 українських військовополонених.

У Генштабі ЗСУ відреагували на обстріл колонії з полоненими в Оленівці. Там заявили, що армія рф навмисно поцілила по колонії, щоб звинуватити Україну, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: