У США недостатньо розвідданих щодо удару по Оленівці – Кірбі

Читать на русском
Наразі США не мають достатньо розвідувальних даних щодо удару по українським полоненим у Оленівці на Донбасі.

Наразі США не мають достатньо розвідувальних даних щодо удару по українським полоненим в Оленівці на Донбасі.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки при Білому домі Джона Кірбі, якого цитує у Twitter репортер Голосу Америки.

«У нас просто недостатньо інформації, щоб розумно коментувати ці вкрай ранні повідомлення», - зазначив Кірбі.

Сьогодні російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій ДНР. За їхніми словами, внаслідок чого загинули 53 українські військовополонені.

У Генштабі ЗСУ відреагували на обстріл колонії з полоненими в Оленівці. Там заявили, що армія росії навмисно потрапила по колонії, щоб звинуватити Україну, а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які скоїли там за наказами окупаційної адміністрації та командування росії.

Зазначимо, за інформацією Офісу президента, трагедія в Оленівці більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж результат обстрілу.

За даними Офісу генпрокурора, внаслідок обстрілу російськими окупантами колонії в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, загинуло близько 40 осіб, поранено – 130.

За даними спільної заяви українських органів, вибух у Оленівці був російським терористичним актом та грубим порушенням міжнародних домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: