Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Євген Бакулін

Читать на русском
Євген Бакулін в березні був позбавлений депутатської недоторканності, зараз він переховується від правоохоронців. За час своєї каденції дав тільки 5 обіцянок.
Євген Бакулін

За рік до виборів пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Євген Бакулін (фракція «Опозиційного блоку»).

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада позбавила Бакуліна депутатської недоторканності і дозволила його арешт. Нардепа підозрюють в причетності до закупівлі так званих «вишок Бойка», придбаних за завищеною в 2 рази ціною (по 400 млн доларів за кожну). На початку квітня Бакулін був оголошений в розшук. На території України його немає.

У парламент Бакулін був обраний в листопаді 2014 року по виборчому округу №106 (Луганська область). Поки він працював в Раді, то дав всього п'ять обіцянок і жодної не виконав.

Всі обіцянки у нього програмні, дві він встиг провалити. Так, Бакулін хотів забезпечити освітню галузь проривними рішеннями. Коли Рада голосувала за новий закон про освіту, депутат був відсутній і своїх пропозицій до другого читання не вносив. Не вносив він також інших законодавчих ініціатив в сфері освіти.

Не склалося у парламентарія з обіцянкою контролювати роботу енергетичних мереж на законодавчому рівні. У програмі була також написано, що він буде робити все від нього залежне для безперебійного постачання гарячої води. З вересня 2016 року контролем енергомереж займається Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. А Бакулін жодного законопроекту не зареєстрував.

Ще три обіцянки Бакулін повинен виконати, хоча з огляду на ситуацію з його кримінальним переслідуванням, це малоймовірно. Виборцям в своєму окрузі Бакулін обіцяв комунальні та транспортні послуги високої якості, а місцевих підприємствам – необхідні ресурси.

Їхня недоторканність під загрозою: як працюють нардепи Дунаєв і ПономарьовГенпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на нардепів Сергія Дунаєва та Олександра Пономарьова.

Крім того, депутат пообіцяв відстоювати курс на зменшення державної залежності від імпортних енергоносіїв, а також вирішити питання працевлаштування молоді. Для вирішення цих питань Бакулін ще нічого не зробив.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Тетяна Бахтєєва;

Ольга Белькова;

Сергій Валентиров;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Іван Балога;

Андрій Вадатурський.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: