Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Балога

Читать на русском
З дев'яти обіцянок, нардеп жодної не виконав і три провалив. За рік він має здійснити ще шість запевнень. Всі вони передвиборчи.

За рік до виборів час підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Павло Балога (позафракційний).

Павло Балога дав 9 обіцянок, з них жодної не виконав і три - провалив. Ще шість запевнень нардепу слід здійснити або остаточно провалити протягом року. Зараз рейтинг відповідальності нардепа нульовий.

Абсолютно всі обіцянки Павла Балоги відносяться до його передвиборчої програми. На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 71 Павло Балога в своїй програмі пообіцяв домогтися невідкладного подання заявки на членство України в НАТО.

«Гарантією нашої безпеки і цілісності нашої держави може бути лише повноцінне членство України в НАТО та Європейському Союзі. Саме це буде моїм першочерговим завданням у новому парламенті. Тому моя програма – це план побудови сильної армії та реформ, які принесуть мир та зміни в Україну і на Закарпаття.

Невідкладне подання заявки на членство України в НАТО. Негайне переведення української армії на натівськи стандарти підготовки та озброєння особового складу», – записано у передвиборчій програмі Балоги.

Проте, ставши нардепом, Павло Балога не підтримав законопроект про відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави. Також він не голосував за ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні.

Також він провалив обіцянку домогтися, щоб в першу чергу на схід йшли служити працівники МВС, СБУ і прокуратури, оскільки вони служили в Збройних силах і мають досвід володіння зброєю. За перший рік своєї каденції народний депутат України Павло Балога зареєстрував у Верховній Раді тільки один законопроект, який не відноситься до мобілізації співробітників МВС, СБУ та прокуратури в зону АТО.

Не домігся Балога, як обіцяв, проведення перевірки всього офіцерського складу та генералітету Збройних сил України на предмет профпридатності. Такі обіцянки не відноситься до компетенції народного депутата України, і ми розцінюємо їх як популістські. До того ж, нардеп навіть не намагався виконати це зобов'язання. Він не відправив жодного запиту щодо таких перевірок і не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи на цю тему.

Провалив Павло Балога обіцянку домогтися повної ліквідації ОДА і РДА для того, щоб громади отримали реальні повноваження і необхідні кошти. Коли Рада голосувала за проект закону про децентралізацію, Павло Балога був відсутній в сесійній залі. Не було його на голосуванні й коли приймали зміни до Конституції, що передбачають передачу громадам значної частини повноважень і фінансових ресурсів. До слова, за час своєї каденції нардеп пропустив 41% сесійних засідань.

Ще 6 передвиборчих обіцянок Павло Балога повинен встигнути виконати до кінця своєї каденції. Втім, з огляду на те, що за три з половиною роки він не зміг виконати жодного свого запевнення, доля решти обіцянок, мабуть, вирішена.

Мабуть, не прийдеться жителям сіл Хустського та Іршавського районів найближчим часом пити якісну питну воду. У 2015 році депутати облради внесли зміни до обласної Програми «Питна вода Закарпаття» на 2012-2020 роки. Основними джерелами фінансування визначені державний і місцевий бюджети. Загальний обсяг фінансування на весь період реалізації програм складе понад 753 млн грн. Однак, Павло Балога досі не подав жодного законопроекту або депутатського запиту з приводу питної води на Закарпатті.

Обіцянка Балоги, що після анексії Криму Закарпаття має стати одним з основних місць відпочинку для жителів всієї України знаходиться в зародковому стані виконання. А запевнення домогтися повного державного фінансування протипаводкових заходів, зокрема будівництва дамб на річці Тиса, взагалі не зсунулося з мертвої точки.

Не подавав нардеп жодної законодавчої ініціативи з приводу заборони на закриття об'єктів сільської соціальної інфраструктури: шкіл, дитячих садів і ФАПів. Поки що в процесі виконання перебуває запевнення, що ставши нардепом, Балога буде домагатися скорочення чисельності силових відомств. Однак, коли Рада голосувала проект закону «Про Національну поліції», нардеп був відсутній в залі.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Ольга Бєлькова;

Тетяна Юзькова;

Юрій Бабій;

Андрій Шипко;

Євген Балицький;

Нестор Шуфрич;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Іван Балога.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: