Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Володимир Бандуров

Читать на русском
У нардепа Володимира Бандурова немає жодної проваленої обіцянки. Щоправда, виконав він лише три, а більшість – у процесі.
Володимир БандуровСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Володимир Бандуров («Воля народу»).

Бандуров був обраний до Верховної Ради в 2014 році за виборчим округом №79 (Запорізька область). За час своєї каденції він дав 16 обіцянок, проте виконувати їх не поспішає – поки впорався лише з трьома, а більшість – у процесі виконання. Рівень відповідальності депутата становить 19%.

У своєму окрузі Бандуров реалізував програму «Здорова дитина», в рамках якої школярі можуть безкоштовно пройти профілактичний огляд у ортопеда та окуліста. У 2016 році лікарі провели огляд більш ніж тисячі дітей у Таврійському, Малій Токмачці та Оріхові. Станом на травень минулого року завдяки програмі огляд пройшли понад 6 тисяч школярів у трьох районах. У лютому цього року Бандуров заявив, що в подальших планах – проведення огляду дітей у всіх школах округу.

Крім того, минулого року в своєму окрузі нардеп пообіцяв продовжити конкурс, за підсумками якого працівники пошти та територіальних центрів Василівського, Великобілозерського, Кам'янсько-Дніпровського та Оріхівського районів, отримують нові велосипеди. На початку року Бандуров оприлюднив звіт, в якому значилося, що за два роки існування конкурсу були вручені більш ніж 60 велосипедів.

У 2015 році Бандуров пообіцяв наполягати на ухваленні законів, які забезпечать підвищення пенсій. «Ми будемо наполягати на ухваленні соціальних законів, що поліпшують становище найбільш незахищених громадян та підвищують мінімальні пенсії. Уряд має захищати своїх громадян, а не забирати останнє, в той час як гривня знецінюється, а ціни на продукти та комунальні послуги зростають», – сказав депутат. Минулого року він підтримав у Раді законопроект, який передбачає перерахунок пенсій 10 мільйонам пенсіонерів і підвищення виплат. Таким чином, нардеп виконав свою обіцянку.

Ще 13 обіцянок Бандурову належить виконати, більшість із них стосуються його виборчого округу. В лютому нардеп заявив, що зробить усе можливе для збереження Кам'янсько-Дніпровської районної лікарні та налагодження її фінансування. «Я вже провів консультації з районною владою та керівництвом лікарні. Перші кроки для порятунку медичного закладу вже зроблені. Ми проводимо роботу з ліквідації заборгованості лікарні за енергоносії та відновлення поставок пелет для котельні», – розповів він. Про підсумки цієї роботи поки нічого не відомо.

Обіцянка допомагати в реалізації програм ремонту лікарень в окрузі була також у програмі Бандурова, потроху він її виконує. У 2016 році Кабінет міністрів виділив на його виборчий округ 18 мільйонів гривень, за ці кошти вдалося відремонтувати кілька лікарень. Минулого року був проведений капітальний ремонт лікарень у Дніпрорудному та Благовіщенці.

У передвиборчій програмі Бандуров обіцяв сприяти залученню «зелених» інвестицій на потреби округу. В 2016 році депутат відзвітував, що обіцянку свою виконує, залучені ним інвестиції скеровувалися на соціальні об'єкти чотирьох районів області, а також Енергодара. Було реалізовано 28 проектів на суму близько 47 мільйонів гривень. Крім того, в парламенті Бандуров підтримав законопроект про розвиток «зеленого» туризму.

Цьогоріч народний депутат планує реалізувати програму із забезпечення шкільних спортивних майданчиків свого округу штучним покриттям. Він зазначив, що це дозволить проводити тренування футбольних команд на більш якісному рівні.

В окрузі Бандурова також реалізовується грантова програма «Поспішайте зробити добро». Завдяки їй у 2015 році в селах Підгірне та Грозове вирішили проблему подачі води, у Великобілозерському районі відновили та пофарбували скульптурні композиції, в Оріхові реконструювали пам'ятник воїнам-афганцям, а в Юрківці відремонтували сільський клуб.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Валерій Бабенко;

Олена Бабак;

Григорій Шверк;

Ігор Артюшенко;

Володимир Арешонков;

Тетяна Юзькова;

Юрій Бабій;

Андрій Шипко;

Євген Балицький;

Нестор Шуфрич.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: