У Раді прокоментували подання ГПУ на Бакуліна

Читать на русском
Верховна Рада може розглянути подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з Опоблоку Євгена Бакуліна наступного тижня.
Володимир Арешонков

Верховна Рада може розглянути подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з «Опоблоку» Євгена Бакуліна наступного тижня.

Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив заступник голови регламентного комітету ВР, народний депутат Володимир Арешонков, передає «Слово і Діло».

Володимир АрешонковНародний депутат України
Арешонков запевнив, що проголосує за законопроект про Антикорупційний судСказано 13 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна надійшло сьогодні вранці (20 лютого – ред.) до комітету Верховної Ради. Матеріали повні, тобто подання й усі необхідні матеріали для ознайомлення депутатів», – говорить Арешонков.

Однак, за його словами, невідомо, чи надіслане це подання на ознайомлення самому Бакуліну.

«Відповідно до закону, він має п'ять днів, щоб надати комітету свої пояснення. Тому ми не можемо проводити засідання комітету, поки їх не отримаємо, тобто засідання відбудеться лише наступного тижня. Взагалі, комітету має до 20 днів, але, ясна річ, ми не будемо стільки тягнути: щойно надійдуть пояснення, ми відразу зберемо засідання комітету», – зазначив Арешонков.

За його словами, засідання комітету, скоріш за все, відбудеться 28 лютого, згідно з планом.

«Але якщо голова комітету вирішить, що потрібно провести раніше, то засідання відбудеться раніше – в понеділок або вівторок. І наступного тижня подання може розглядатися у Верховній Раді», – підкреслив нардеп.

Раніше Луценко вже анонсував такі подання на Бакуліна.

Бакулін очолював «Нафтогаз України» з березня 2010 року до березня 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів у особливо великих розмірах у справі про бурові установки. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: