Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Валентиров

Читать на русском
Нардеп Сергій Валентиров провалив тільки дві обіцянки з 21. Обидві вони стосувалися його виборчого округу.
Сергій Валентиров

За рік до виборів пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Сергій Валентиров («Блок Петра Порошенка»).

Валентиров був обраний до Верховної Ради на виборах в 2014 році по виборчому округу №81 (Запорізька область). За час своєї каденції народний депутат дав 21 обіцянку, провалив тільки дві і 12 виконав. Рівень його відповідальності становить 57%.

Одна з провалених обіцянок не стосувалася компетенції нардепа – завершити реконструкцію Новоуспенівської школи. Валентиров давав цю обіцянку в листопаді 2016 року, проте станом на жовтень минулого року школі не вистачало коштів для завершення ремонту.

Також Валентиров провалив обіцянку про те, що його фонд щомісяця надаватиме фінансову допомогу футбольної ДЮСШ «Дизеліст». З травня 2016 року депутат надавав спортивній школі фінансову допомогу в розмірі 3 тисяч гривень. Однак директор школи пізніше повідомив, що допомога надходила лише протягом 6 місяців, а потім припинилася.

Депутат виконав багато обіцянок, які стосуються його виборчого округу. У 2016 році він обіцяв забезпечити всі школи свого округу сучасною комп'ютерною технікою. Станом на березень минулого року все 119 шкіл змогли закупити нові комп'ютери. При активній співпраці Валентирова і голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля з державного бюджету на це виділили 5 млн гривень.

Валентиров гарантує введення суду присяжнихСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, Валентиров сприяв в установці металопластикових вікон в аптеці в селі Степанівка Перша і допоміг закупити матраци для терапевтичного відділення Приазовської центральної районної лікарні.

Ще сім обіцянок народному депутату залишилося виконати, більшість з них програмні. Зокрема, Валентиров обіцяв виборцям створити муніципальну поліцію для забезпечення ефективної системи колективної безпеки громадян. У 2015 році він підтримав в парламенті законопроект «Про муніципальну варту», однак друге читання документ не пройшов.

Також в програмі Валентирова йдеться, що він гарантує підвищення державних закупівельних цін на сільгосппродукцію. Поки нардеп проголосував тільки за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників», який передбачав підвищення мінімальної закупівельної ціни на незбиране сире молоко і молоко другого сорту.

Два роки тому Валентиров обіцяв виборцям добивати фінансування з Фонду регіонального розвитку для завершення будівництва водопроводу між селами Давидівка і Атманай в Запорізькій області. У липні 2016 року його повідомив, що питання перебуває на його особистому контролі і вже підготовлена проектно-кошторисна документація на об'єкт. Крім того, депутат направив в ОДА звернення щодо виділення коштів. На 2017 рік на будівництво водопроводу передбачили близько 446 тис гривень. Однак станом на липень минулого року питання з фінансуванням так і не було вирішено. В кінці року Валентиров повідомив, що відправив звернення щодо включення витрат в програму «Питна вода» в 2018 році.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Андрій Шипко;

Ольга Белькова;

Євген Балицький;

Нестор Шуфрич;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Віталій Барвіненко;

Павло Балога;

Іван Балога.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: