Як депутати голосували за притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Бакуліна

Читать на русском

Народні депутати підтримали подання ГПУ й розглянули питання про притягнення народного депутата Євгена Бакуліна з фракції «Опозиційного блоку» до кримінальної відповідальності. Нагадаємо, Бакулін очолював НАК «Нафтогаз України» в 2007 році й у 2010-2014 роках. За словами генпрокурора Юрія Луценка, він причетний до закупівлі так званих вишок Бойка, придбаних за завищеною вдвічі ціною (по $400 млн за кожну).

«Слово і Діло» вивчило, як народні депутати голосували за притягнення нардепа Бакуліна до кримінальної відповідальності, а також за його затримання й арешт.

Найбільше голосів народні обранці віддали за притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна – 274 депутати. В БПП це рішення підтримали 117 нардепів, у «Народному Фронті» – 66, серед позафракційних – 36. Проти голосував 31 депутат з «Опоблоку», ще 3 – утрималися й 41 – не голосував.

Детальніше – на інфографіці.

За те, щоб затримати Бакуліна проголосували 252 нардепи. Найбільше голосів за це рішення віддали в БПП (106 депутатів), «Народному фронті» (61) та позафракційні депутати (31). Проти голосував лише «Опоблок» – 32 голоси.

Детальніше – на інфографіці.

А ось за арешт свого колеги проголосували набагато менше народних обранців. Дали згоду на арешт Бакуліна 240 нардепів. Проти виступив «Опоблок» 32 голосами, утрималися 6 і не голосували 59 депутатів.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми повідомляли, що в ГПУ недостатньо доказів для притягнення до відповідальності Бойко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: