Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Вадатурський

Читать на русском
Вадатурський виконав 70% своїх обіцянок і лише одну провалив. Нардепу треба за рік втілити в життя ще 13 запевнень.

За рік до виборів час підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Андрій Вадатурський (фракція «Блок Петра Порошенка»).

Андрій Вадатурський став народним депутатом 27 листопада 2014 року. Загалом він дав 47 обіцянок, з них 33 виконав і тільки одну – провалив. До кінця каденції нардепу треба виконати ще 13 обіцянок, а це чимало. Зараз загальний рейтинг відповідальності Вадатурського становить 70%.

Єдина обіцянка, яку нардеп не зміг виконати, відноситься до програмних передвиборчих запевнень. Він збирався підтримувати курс на євроінтеграцію для підвищення стандартів життя до гідного рівня. Однак, коли Верховна Рада приймала проект закону «Про внесення змін до деяких законів України про відмову України від здійснення політики позаблоковості», депутат не голосував за цей законопроект.

Вадатурський встиг виконати 70% своїх обіцянок. У листопаді 2016 року він завірив, що здасть свій дипломатичний паспорт на зберігання в МЗС. Користуватися диппаспорта нардепи мають право тільки під час закордонних відряджень, а повернувшись в Україну, повинні здавати їх в МЗС. Вадатурський здав свій паспорт через три дні після обіцянки це зробити.

Як і обіцяв, нардеп звернувся до Міністра інфраструктури України щоб відновити зупинки поїздів сполученням «Миколаїв-Київ» і «Миколаїв-Москва» в Казанківському і Новобузькому районах Миколаївської області. У підсумку, на його прохання на станціях Казанка і Новий Буг в Миколаївській області були відновлені зупинки.

Також нардеп зареєстрував у Раді законопроект щодо сплати збору власниками вантажного транспорту, маса якого перевищує 12 тонн. Ще він підтримував в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд та облаштував інтерактивні класи в шести школах Миколаївської області.

За рік Вадатурському треба виконати ще 13 обіцянок. Одна з останніх – сприяти проведенню культурних заходів в своєму виборчому окрузі. Зауважимо, що це запевнення не відноситься до компетенції народного депутата, однак ми фіксуємо такі заяви для зваженої характеристики публічної персони.

У планах Вадатурського підтримати розпуск Миколаївської міської ради та призначення виборів мера міста. Але поки що депутат не зробив для цього ніяких кроків.

Півтора роки тому він пообіцяв законодавчо підтримати державне підприємство «Антонов». Однак, наразі депутат не ініціював жодного відповідного законопроекту.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Сергій Валентиров;

Андрій Шипко;

Ольга Белькова;

Євген Балицький;

Нестор Шуфрич;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Віталій Барвіненко;

Павло Балога.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: