Рада дозволила арешт Бакуліна (доповнено)

Читать на русском
Верховна Рада розглянула питання притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності.

Верховна Рада розглянула питання притягнення народного депутата Євгена Бакуліна з фракції «Опозиційного блоку» до кримінальної відповідальності.

Як пише «Слово і Діло», парламентарі підтримали всі три подання ГПУ.

У Раді прокоментували подання ГПУ на БакулінаВерховна Рада може розглянути подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з Опоблоку Євгена Бакуліна наступного тижня.

Виступаючи з трибуни, генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що правоохоронці встановили «весь механізм злочинної схеми» та рахунки, на які поступили кошти.

Також, за словами Луценка, відсутність на території України Бакуліна не завадить проводити слідчі дії.

Згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна дали 274 депутати, на його затримання – 252, на тримання під вартою – 240 парламентарів.

Як відомо, 12 березня регламентний комітет розглянув подання Генпрокуратури щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Євгена Бакуліна й згодом рекомендував Верховній Раді позбавити нардепа недоторканності.

Сам Бакулін на засіданні комітету був відсутній. Замість себе він прислав адвоката та письмові пояснення, в яких, зокрема, зазначив, що хворий.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко підписав подання до Верховної Ради про надання згоди на затримання народного депутата від «Опоблоку» Євгена Бакуліна в справі про «вишки Бойка».

Бакуліну інкримінують заволодіння коштами «Нафтогазу Україна» у сумі 449 млн 963 тис. грн, замах на заволодіння коштами цього ПАТ у сумі 5 млрд 100 млн 36 тис. грн, а також у заволодінні майном і коштами «Чорноморнафтогазу» у сумі 404 млн 374 тис. дол. при закупівлі нафтовидобувних вишок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: