Події сторінка 2363

3 грудня, 2020

Коронавірус у світі: Іспанія посилює карантин на свята

Для запобігання стрімкому поширенню коронавірусної інфекції в Іспанії тамтешній уряд вирішив посилити карантинні обмеження в період зимових свят.

Дата приїзду місії МВФ може стати відома у грудні – Шмигаль

Дата наступного приїзду місії Міжнародного валютного фонду в Україну може стати відома вже у грудні.

Трамп планує помилувати своє найближче оточення «заздалегідь» – ЗМІ

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп планує помилувати низку осіб із свого найближчого оточення заздалегідь.

Київ увійшов у двадцятку міст із найбруднішим повітрям

В українській столиці знову фіксують підвищений рівень забруднення повітря. Показники забруднення перевищують норму у понад 2,5 рази.

Ткаченко пропонує «відсвяткувати» закінчення карантину «вихідного дня»

Олександр Ткаченко запропонував українцям найближчими вихідними вийти з дому та відвідати заклади культури, ТРЦ, кафе або ресторани, оскільки карантин «вихідного дня» більше не діє.

Експрезидент Франції помер від ускладнень коронавірусу

Колишній президент Франції Валері Жискар д’Естен помер в ніч на 3 грудня у своєму маєтку в департаменті Луар і Шер на 95 році життя.

НАТО не втручатиметься у суперечки Києва з Будапештом

Північноатлантичний альянс не планує втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні вирішити конфлікт у двосторонньому порядку.

Німеччина подовжила локдаун до січня 2021 року

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Німеччині вирішили подовжити запроваджені раніше жорсткі карантинні обмеження до 10 січня.

У Раді заявили, що Україна може отримати прискорений доступ до вакцини від COVID-19

Парламентський комітет з питань здоров'я нації рекомендував народним депутатам підтримати законопроєкт № 4314, який дає можливість прискорити доступ до вакцин від коронавірусу для українців.

Голові «Партії угорців України» готують підозру – очільник Закарпатської ОДА

Прокурори готують підозру голові Товариства угорської культури Закарпаття та за сумісництвом керівнику Партії угорців України Василю Брензовичу.

Єврокомісія ухвалила стратегію протидії коронавірусу взимку

Європейська комісія під час свого засідання у середу ухвалила стратегію боротьби з коронавірусом у зимові місяці – один із найсприятливіших періодів для поширення інфекційних захворювань.

2 грудня, 2020

В ООН закликають «припинити війну» з природою

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світових лідерів об’єднатися та припинити війну з природою для того, щоб призупинити процес глобального потепління.

Стійкого миру на Сході України немає – Верещук

На Донбасі досі немає стійкого миру: попри усі намагання чинної влади домовитися про припинення вогню, бойовики продовжують порушувати умови перемир’я та обстрілювати українських військових.

Санду заявила про спробу захоплення влади в Молдові

Новообрана президентка Молдови Майя Санду заявила про спробу захоплення влади в країні, яку вчинили депутати, котрі підготували законопроєкт про виведення спецслужби країни з-під її підпорядкування.

У Кабміні оцінили ймовірність запровадження локдауну на свята

Кабінет міністрів України очікує від Міністерства охорони здоров’я результати розширеного аналізу карантину вихідного дня, для того, щоб прийняти рішення про необхідність запровадження локдауну у грудні.

Україна отримала допомогу від ОАЕ для боротьби з коронавірусом

Україна отримала від уряду Об'єднаних Арабських Еміратів 100 тисяч наборів для експрес-тестування на коронавірус COVID-19 IgM/IgG та 200 тисяч захисних масок.

У МЗС Туреччини підтримали ініціативу щодо Кримської платформи

Анкара вітає українську ініціативу щодо створення Кримської платформи для деокупації півострова. Також Туреччина готова продовжувати зміцнювати відносини з Україною.

Україна розраховує на збільшення кількості навчань НАТО - Кулеба

Україна сподівається на збільшення кількості навчань НАТО на своїй території, а також хоче отримати більше взаємодії з альянсом.

ВООЗ посилила правила носіння масок

ВООЗ не рекомендує носити маски дітям до п'яти років. А діти у віці від 6 до 11 років повинні мати маску в залежності від уміння поводитися з нею і з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Екснардеп Микитась відшкодував 50 млн грн у справі квартир для НГУ

Підозрюваний у причетності до заволодіння майном Головного управління Національної гвардії України колишній народний депутат Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

Чатбот провів опитування серед українців щодо локдауну

Під час опитування в Telegram більшість українців висловили думку, що локадун потрібно запроваджувати з 23 грудня по 15 січня.

У НАТО перерахували головні військові загрози до 2030 року

НАТО вважає Китай другою за масштабами військовою загрозою своїй безпеці після Росії та вважає за необхідне створити в структурі альянсу постійний орган для оцінки дій цієї країни.

В Укравтодорі розповіли, скільки доріг оновили в рамках «Великого будівництва»

З початку 2020 року Укравтодор відремонтував майже 4 тисячі кілометра доріг державного значення та понад 80 мостів.

Ситуація на Донбасі: зафіксовано два порушення перемир'я

З початку середи, 2 грудня, на Донбасі зафіксували два випадки порушення перемир'я з боку окупаційних сил. Обидва порушення зафіксували поблизу Водяного в Донецькій області.

У посольстві Угорщини прокоментували інцидент з гімном на Закарпатті

Депутати Сюртівської ОТГ під час прийняття присяги виконали спочатку державний гімн України і тільки потім національну молитву угорців, яка зараз є державним гімном Угорщини.

На коронавірус перехворіло 3% населення України – МОЗ

Микичак зазначила, що зараз спостерігається прогресивне зростання, яке накладається на зростання сезонної захворюваності респіраторними інфекціями.

Законопроекти про підтримку бізнесу ВР розгляне у п'ятницю – нардеп

Пакет законопроектів про підтримку бізнесу на карантині, ініційованих Володимиром Зеленським, парламент розгляне в п'ятницю, 4 грудня.

Розрив між зарплатою жінок та чоловіків збільшився – Держстат

Українські жінки почали заробляти менше ніж чоловіки в ІІІ кварталі 2020 року. Їхня заробітна плата складає 10 409 гривень.

Венедіктова змінила прокурорів у справі про хабар від Микитася

Очільниця Офісу генпрокурора втрутилася у розслідування Національного бюро і САП, змінивши там прокурорів.

«Слуга народу» хоче обговорити бюджет-2021 зі Шмигалем і Марченком

Сьогодні, 2 грудня, на засідання парламентської фракції Слуги народу, де обговорять проект державного бюджету-2021, планують приїхати прем'єр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко.