ЄС підтримуватиме Україну, поки вона не вийде з руйнувань війни – Боррель

Читать на русском
Українці отримуватимуть підтримку від ЄС доти, доки країна не вийде із руйнувань війни, повідомив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ.

Українці отримуватимуть підтримку від ЄС доти, доки країна не вийде із руйнувань війни.

Про це у коментарі РБК-Україна сказав верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Україна й надалі отримуватиме повну солідарність від Європейського Союзу. ЄС залишатиметься рішучим у своїй підтримці українського народу на всіх фронтах: гуманітарному, економічному, політичному, дипломатичному та військовому. Україна має перемогти», - заявив Боррель.

Він звернув увагу, що у 2023 році ЄС посилить безпрецедентну військову підтримку та підготовку українських Збройних сил, а також надасть додаткові 18 млрд євро підтримки Україні на 2023 рік.

«Ми повністю підтримуємо Україну у її законних зусиллях звільнити свої території та відновити її територіальну цілісність. Щодо цього ЄС підтримуватиме Україну, поки вона не вийде з руйнувань війни як сучасна, суверенна та шанована європейська країна», - наголосив Боррель.

Раніше Боррель розповів, на якій стадії узгодження дев'ятий пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: