Рф почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів – розвідка

Читать на русском
Росія відчуває вплив міжнародних санкцій, тому почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів.
Укрінформ

Росія відчуває вплив міжнародних санкцій, тому почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів.

Про це в етері телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Росія уже відчуває вплив економічних санкцій. Крім цього, Україна проводить усі необхідні заходи, щоб не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території рф.

«Дефіцит сьогодні у росіян пов'язаний з балістичними ракетами «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія, – це 2-3 таких потужних удари, як ми спостерігали останній час», – зауважив Скібіцький.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

Проте виробництво ракет в росії не припиняється. Військові знаходять уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Крім цього, ворог почав комбінувати та змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

Окупанти мають також у дефіциті РСЗВ, насамперед «Смерч», «Ураган» і навіть артилерійські снаряди калібру 122 мм, 152 мм. Головне управління розвідки постійно фіксує заходи росії з поповнення саме цими боєприпасами з інших країн.

«Велику кількість вони завезли з білорусі та дуже активно працюють з іншими країнами, щоб знайти запаси», – додав представник ГУР.

Раніше повідомляли, що в окупантів залишилось від 13% до 27% оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування власного виробництва. Наразі російська промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу «Калібр» в місяць.

Додамо, 31 грудня росія знову здійснила масовану ракетну атаку на Україну, було знищено 12 ракет.

Сили протиповітряної оборони у ніч на 1 грудня збили 45 ворожих дронів іранського виробництва «Shahed-131/136».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: