Для ухвалення допомоги Україні є чіткий дедлайн – конгресмен США

Читать на русском
Лідер демократів у Палаті представників США закликав спікера Майка Джонсона та республіканців ухвалити законопроєкт з допомогою Україні до початку нових канікул у законодавців.
Очільник демократичної меншості у нижній палаті Конгресу Гакім ДжеффрісФото: Associated Press

Законопроєкт щодо фінансування безпеки, який передбачає 60 мільярдів доларів для України на оборонні потреби, має бути ухвалений у Палаті представників США до кінця наступного тижня.

Про це заявив очільник демократичної меншості у нижній палаті Конгресу Гакім Джеффріс під час брифінгу у Капітолії.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Конгресмен закликав спікера Майка Джонсона та республіканців ухвалити законопроєкт з допомогою Україні до 22 березня, поки не почнуться нові канікули у законодавців.

«Час спливає, тож ми маємо довести двопартійний законопроєкт національної безпеки до наступної п'ятницю, 22 березня – перед тим, як ми покинемо місто. Було б безвідповідально вчинити інакше», – сказав Джеффріс.

Також, як відомо, тиск на Джонсона намагається чинити і ексспікерка Ненсі Пелосі, яка закликала його «рухатись вперед або відійти з дороги».

Варто зазначити, що з 25 березня конгресмени за графіком матимуть роботу в округах. Неформально це вважається для них канікулами.

Як відомо, Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні ще 13 лютого, однак спікер Джонсон тоді заявив, що документ не буде підтримано у Палаті представників, оскільки він не містить норм щодо захисту кордону. Відтоді Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників працюють над власним пакетом допомоги Україні, який, як вони сподіваються, зможе пройти через Конгрес.

Нагадаємо, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. У Пентагоні розповіли, що новий пакет включатиме, зокрема, додаткові ракети для HIMARS, артилерійські снаряди різних калібрів та інше.

Також у Держдепі розповіли, скільки коштів у бюджеті-2025 США хочуть закласти для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: