Через затримку коштів Конгресом проєкти USAID в Україні опинилися під загрозою

Читать на русском
Проєкти Агентства США з міжнародного розвитку (US AID) в Україні є під загрозою через затримку зі схваленням конгресу додаткового фінансування для України.
Фото: xtra.net

Проєкти з міжнародного розвитку (USAID) в Україні перебувають під загрозою через затримку у схваленні Конгресом додаткового фінансування.

Про це повідомила адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер, передає Голос Америки.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За її словами, Агентство зробило довгострокові інвестиції, «які ще довгий час приноситимуть дивіденти», зокрема, в інтеграцію українських залізниць у європейську систему та сільське господарство, щоб українські фермери могли продовжити працювати, незважаючи на руйнування, яких завдають їм постійні російській обстріли.

Проте усі програми USAID нині під загрозою. Пауер пояснила це відсутністю фінансування з Конгресу США на діяльність USAID.

«Це все – в інтересах України та в інтересах США, тому що з часом це означатиме менше прямої бюджетної підтримки, більше податкових надходжень, і це в інтересах США, тому що справді вразливим країнам знадобиться менше гуманітарної допомоги», – пояснила вона.

Пауер також зауважила, що загрозанависла і над гуманітарними програмами в Україні, що спрямовані на найвразливіші групи населення – людей, які втратили своє житло через російські обстріли, жінок з дітьми та осіб, що страждають від посттравматичних розладів.

Нагадаємо, Палата представників США не розглянула законопроєкт про допомогу Україні та пішла на канікули, після чого стало відомо, що допомогу США Україні розглянуть не раніше середини березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: