Республіканці працюють над новим проєктом допомоги Україні – NBC

Читать на русском
Республіканці в Палаті представників Конгресу США працюють над власним пакетом допомоги для України, який передбачає надання Києву кредитів.
Фото: AP Photo / J. Scott Applewhite

Спікер Палати представників Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників працюють над власним пакетом допомоги Україні, який, як вони сподіваються, зможе пройти через Конгрес. Цей пакет передбачання надання Києву кредитів.

Про це пише NBC News із посиланням на слова трьох співрозмовників, ознайомлених із цим питанням.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зазначається, що проєкт знаходиться на початкових стадіях. Але республіканці, які підтримують Україну, хочуть бути готовими ухвалити закон, як тільки Конгрес затвердить бюджетні закони.

За їхніми словами, подальше очікування може відсунути прийняття критично важливої допомоги для України на квітень, враховуючи заплановані двотижневі канікули в Конгресі наприкінці березня.

За словами голови комітету закордонних справ нижньої палати Конгресу США Майкла Маккола, вивчається можливість виділення частини невійськової допомоги як кредитів.

«Економічна допомога для підтримки загального функціонування уряду України та її довгострокових зусиль з відбудови за цим планом буде підпадати під умови кредиту. Російські активи, заарештовані урядом США через санкції, також можуть бути використані як застава для кредитів українцям», – сказав Маккол.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, який включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачає понад 60 мільярдів доларів Україні.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон дав можливість прихильникам України розробити новий альтернативний законопроєкт щодо військової допомоги – після того, як зірвав законопроєкт Сенату.

Нещодавно стало відомо, що голова зовнішньополітичного комітету Палати представників США Майкл Маккол зайнявся розробкою альтернативного законопроєкту з допомогою України. Він планує винести його на розгляд після 22 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: