Стало відомо, скільки коштів у бюджеті-2025 США хочуть закласти для України

Читать на русском
З 482 мільйонів доларів більшість – 250 мільйонів – будуть спрямовані на економічну допомогу та допомогу в розвитку для підтримки реформ в Україні, громадянського суспільства, верховенства права та чесності виборів.
24 канал

Адміністрація президента Джо Байдена у понеділок, 11 березня, опублікувала бюджетну пропозицію на 2025-й фінансовий рік, яка передбачає 482 мільйони доларів на допомогу Україні.

Про це повідомили в Державному департаменті США.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

З 482 мільйонів доларів більшість – 250 мільйонів – будуть спрямовані «на економічну допомогу та допомогу в розвитку для підтримки реформ в Україні, громадянського суспільства, верховенства права та доброчесності виборів».

Також включено програми зі стимулювання економічного зростання, зміцнення енергетичної безпеки, підтримки вступу до ЄС та «зміцнення життєстійкості українського народу шляхом відновлення найважливіших державних служб по всій країні, особливо у деокупованих громадах».

Зокрема, ще 95 млн доларів будуть у вигляді допомоги сектору безпеки для FMF для створення потенціалу у найближчій та середньостроковій перспективі, який допоможе Україні виграти війну проти російської агресії.

Згідно з повідомленням, 71 мільйон йде на програми у сфері охорони здоров'я, і 66 мільйонів – на «інші види безпекової допомоги», зокрема цивільний захист, розмінування та нерозповсюдження зброї масового знищення.

Як зазначається, ще 999 млн доларів по всій Європі, Євразії та Центральній Азії буде використано для протидії згубному впливу Кремля та КНР. Просування демократичних реформ, протидії російській дезінформації, покращення доступу громадян до достовірних та неупереджених ЗМІ, зміцнення енергетичної та кібербезпеки та стабілізації економіки, що постраждала від конфлікту.

Запрошені 204,2 млн доларів на іноземне військове фінансування включають:

  • 150 млн доларів для Європейського та Євразійського регіонального оперативного підрозділу;
  • по 9,75 млн доларів для кожної з держав Балтії (Естонії, Латвії та Литви);
  • 25 млн доларів для Грузії.

«Ці програми продовжать нарощувати потенціал союзників та партнерів із самозахисту від агресивної війни путіна у регіоні та допоможуть союзникам поповнити запаси матеріалів та можливостей, переданих Україні», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 лютого Палата представників США схвалила законопроєкт про короткострокове фінансування федеральних установ, щоб уникнути урядового шатдауну. Його підписав президент США Джо Байден.

Раніше повідомлялося, що спікер Палати представників Майк Джонсон заявляв, що Палата перейде до розгляду питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення так званого шатдауну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: