США оголосили про виділення Україні пакету військової допомоги на 300 млн доларів

Читать на русском
У Білому домі оголосили про надання першого за кілька останніх місяців пакету військової допомоги Збройним силам України.
Фото: thehill.com

Сполучені Штати Америки оголосили про надання першого за кілька останніх місяців пакету військової допомоги Збройним силам України.

Про це повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Загальна вартість озброєнь, які отримає Україна, становить 300 мільйонів доларів.

«За дорученням президента Байдена я оголошую терміновий пакет зі зброєю та обладнанням для нагальних потреб України. Це стало можливим завдяки непередбаченій економії коштів за попередніми контрактами на постачання зброї для України», – сказав Салліван.

Відомо, що пакет допомоги включає ракети HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація Джо Байдена розглядає можливість використати близько 200 млн доларів із фінансування американської армії для надання оперативної допомоги Україні.

Повідомлялося також, що Палата представників може проголосувати за допомогу Україні наприкінці березня чи у квітні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: