Україна може зупинити путіна в Європі, якщо матиме зброєю – Байден

Читать на русском
Україна може зупинити російського диктатора володимира путіна, якщо надати потрібну зброю. Про це заявив президент США Джо Байден під час звернення до Конгресу.
Скріншот: Слово і діло

Якщо Україну забезпечити необхідною підтримкою, вона зможе не лише захистити себе, а й зупинити ймовірне поширення російської агресії у Європі.

Про це заявив президент США Джо Байден під час звернення до Конгресу.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Демократія давно не зазнавала таких ударів. Росія вторглась в Україну і путін не зупиниться на ній. Але Україна здатна зупинити путіна. Для цього потрібно надати їй необхідну зброю. Це все, що просить Україна. Вони не просять наших солдатів. Жодного нашого солдата немає в Україні, і я рішуче налаштований у тому, щоб так і було», – сказав Байден.

Також президент США підкреслив, що допомога Україні «блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства».

«Я вже казав це раніше, і я маю на увазі це в буквальному сенсі: історія спостерігає за нами. Історія спостерігає за Палатою представників», – наголосив лідер США.

Він закликав не ставити Україну, а разом з нею – всю Європу, під ризик, та не дозволяти диктаторам чинити зло.

Крім того, у своїй промові Байден згадав експрезидента США Дональда Трампа.

«Мій попередник, колишній президент, сказав путіну «роби все, що хочеш». Він підтримав російського лідера. Це жахливо і неприйнятно», – сказав він.

Варто зазначити, що війна в Україні та необхідність швидкої допомоги зі зброєю була першою темою, яку підняв американській президент у своїй промові.

Нагадаємо, 27 лютого Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні, де зазначив, що наслідки бездіяльності Конгресу з питань допомоги Україні щодня стають жахливішими.

Також повідомлялося, що експрезидент США Дональд Трамп викликав Байдена на дебати.

Як відомо, Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому на виступ Байдена у Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: