Президент про допомогу від США: надія на Конгрес є, ми потребуємо їх підтримки протягом місяця

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський висловив свою упевненість на позитивне рішення Конгресу США стосовно допоомги Україні.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що він не втрачає надію на рішення Конгресу США щодо допомоги України. При цьому, за його словами, він знаходиться в позитиві від нещодавньої відповіді партнерів щодо американських дальнобійних ракет ATACMS.

Про це український лідер заявив під час великої пресконференції у Києві після форуму «Україна. Рік 2024» у неділю, 25 лютого.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Щодо ATACMS на 300 км. Ви розумієте, що ми будемо з цим робити, і росія розуміє. Я би відповів вам узагальнено, я знаходжусь в позитиві від нещодавньої відповіді наших партнерів щодо цієї зброю», - заявив президент.

Журналісти запитали Зеленського, чи перебуває нині допомога США під сумнівом, чи все ж надія на Конгрес є.

«Надія на Конгрес є і я впевнений, що буде позитив. Я зустрічався із сенаторами та представниками обох партій, і вони знають, що нам потрібне їхнє рішення протягом місяця. Я розраховую на те, що США залишаться лідерами демократії у світі», - відповів Зеленський.

Він додав, що зустрічався з сенаторами, з обома партіями США. Президент Джо Байден також знає про всі сигнали від України, а Вашингтон поінформований про запит Києва у коштах, у зброї, зокрема ППО.

«Йдеться не про гроші, а про зброю. Якщо цієї зброї не буде, ми будемо ослаблені. Гроші ми знайдемо, але без США ми не знайдемо такої кількості зброї», - сказав Зеленський.

Згідно з його словами, без США неможливо посилити українську ППО, оскільки аналогів Patriot немає.

«1,5 млрд коштує система Patriot, але ви їх не купите без США. Без них неможливо посилити протиповітряну оборону України, альтернативи їм у світі немає», - сказав президент.

Нагадаємо, що Палата представників США не розглянула законопроєкт про допомогу Україні та пішла на канікули, після чого стало відомо, що допомогу США Україні розглянуть не раніше середини березня.

Раніше Ллойд Остін заявив, що у США скінчилися гроші для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: