Байден зустрівся з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні: перші заяви

Читать на русском
Джо Байден провів зустріч зі спікером Палати представників та низкою високопоставлених законодавців щодо допомоги Україні.
Фото: AP

Президент США Джо Байден у вівторок, 27 лютого, провів у Білому домі зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном та низкою високопоставлених законодавців. Переговори, серед іншого, стосувалися надання допомоги Україні.

Заяви політиків за підсумками зустрічі наводить Голос Америки.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Так, Байден сказав, що наслідки бездіяльності Конгресу щодо допомоги Україні щодня стають жахливішими. «Я розмовляв із деякими нашими партнерами з G-7. Вони дуже стурбовані», – зазначив він.

Спікер Джонсон, у свою чергу, заявив, що спілкувався з Байденом щодо фінансування для України як у групі з іншими законодавцями, так і віч-на-віч.

«Я ставив за ціль висловити те, що я вважаю очевидною правдою, а саме, що ми повинні дбати про потреби Америки насамперед. Якщо говорити про потреби Америки, треба говорити в першу чергу про наш відкритий кордон...Я неодноразово ставив це питання в тій кімнаті, і потім наодинці з президентом. Я думаю, що наш обов'язок – порушувати це питання», – сказав Джонсон.

На зустрічі також були присутні лідери більшості та меншості у Сенаті Чак Шумер та Мітч Макконнелл, а також лідер меншості у Палаті представників Хакім Джефріс.

Шумер сказав, що дискусія щодо України «була однією з найнапруженіших» із тих, у яких йому доводилося брати участь у Білому домі. Він наголосив, що це питання настільки важливе для США, що «ми не могли дозволити собі чекати місяць, два чи три місяці».

Він також попередив Джонсона про наслідки затягування допомоги Україні від США і заявив, що той «пошкодує про своє рішення», якщо блокуватиме пакет фінансування.

Нагадаємо, що 16 лютого Палата представників США не розглянула законопроєкт про допомогу Україні та пішла на канікули до березня.

Раніше президент Володимир Зеленський висловив свою впевненість у позитивному рішенні Конгресу США щодо допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: