Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Читать на русском

Сенат США проголосував за окремий законопроєкт щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму понад 95 млрд доларів.
Фото: AP

Сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 млрд доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Проєкт набрав понад 60 голосів «за», свідчить трансляція засідання.

Законопроєкт передбачає понад 60 млрд доларів допомоги Україні, 14 млрд – Ізраїлю, 9,15 млрд – на гуманітарні потреби Газа, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 млрд доларів – підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.

Далі законопроєкт мають направити на голосування до Палати представників США. Але спікер Майк Джонсон вже розкритикував ініціативу, оскільки вона не вирішує найнагальнішого питання США – захисту кордону. Він натякнув на те, що законопроєкт буде заблоковано.

Нагадаємо, при цьому раніше Сенат відхилив законопроєкт, який передбачає допомогу Ізраїлю, Україні та посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів. Над ним кілька місяців працювали демократи та республіканці.

Також у Конгресі не стали голосувати за надання допомоги виключно Ізраїлю. До того ж, у Білому домі обіцяли, що президент Джо Байден накладе вето на такий закон.

Раніше президент Володимир Зеленський спрогнозував глобальні наслідки припинення допомоги США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: