У Байдена розглядають можливість надати Україні допомогу з резервів Пентагону – ЗМІ

Читать на русском
В адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість надіслати Україні як терміновий пакет допомоги на 200 млн доларів, призначених для фінансування американської армії.
Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість використання близько 200 млн доларів з фінансування американської армії для надання оперативної допомоги Україні.

Про це пише Bloomberg.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зазначається, що фінансування може бути використано для оплати критично важливої зброї, припасів та іншого обладнання в умовах просування російських військ останніми тижнями.

У такий спосіб Білий дім шукає можливість підтримати ЗСУ, доки Конгрес схвалює пакет фінансування допомоги України.

Одне з джерел Bloomberg уточнює, що остаточне рішення ще не ухвалене.

«Обговорення використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють шалені зусилля Білого дому, спрямовані на пошук будь-якої можливої підтримки для України», – йдеться у матеріалі.

Проте передбачуване фінансування є значно меншим від запитаних президентом Байденом більш ніж 61 мільярда доларів допомоги Україні, який залишається заблокованим у Конгресі.

Водночас у Байдена впевнені, що, якщо спікер Палати представників поставить законопроєкт на голосування, його ухвалять переважною більшістю голосів.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, який включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачає понад 60 мільярдів доларів Україні.

Для того, щоб він набув чинності, документ ще має схвалити Палата представників та підписати президент Джо Байден.

16 лютого Палата представників США пішла на канікули без голосування за пакет фінансування допомоги для України.

6 березня стало відомо, що Палата представників США планує представити альтернативний законопроєкт із фінансуванням допомоги Україні вже після 22 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: