ЗМІ дізналися, що увійде до нового пакету військової допомоги Україні від США

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена сьогодні оголосить про новий пакет військової допомоги Україні на 300 млн доларів, повідомляє Politico.
Фото: AP

Адміністрація президента США Джо Байдена у вівторок, 12 березня, оголосить про новий великий пакет військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Politico із посиланням на неназваних чиновників.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Очікується, що Вашингтон передасть Україні партію протипіхотних ракет, а також далекобійні ракети ATACMS, які долають 100 миль та несуть боєголовки, що містять сотні касетних бомб.

Крім того, США поставлять додаткові снаряди для 155-мм гаубиць та керованих ракетних систем залпового вогню.

За словами двох чиновників, пакет буде оцінено у 300 мільйонів доларів. Представник Міноборони США додав, що Пентагон зміг використати кошти, зекономлені за попереднім армійським контрактом на постачання зброї для України.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що США готують новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого може сягати 400 мільйонів доларів. Це може бути перший пакет американської допомоги за кілька місяців, тоді як кошти на допомогу Україні заблоковані в Конгресі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація Джо Байдена розглядає можливість використати близько 200 млн доларів із фінансування американської армії для надання оперативної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: