Іран налагодить виробництво безпілотників на території рф, щоб уникнути санкцій – WP

Читать на русском
Іранська влада вважає, що нових санкцій Заходу можна уникнути, якщо безпілотники збиратимуться в безпосередньо в рф.
mil.in.ua

Кремль підписав угоду з Тегераном, згідно з якою Іран налагодить виробництво атакуючих безпілотників на території країни-агресора.

Про це повідомляє видання Washington Post, з посиланням на дані розвідників.

Як зазначається, реалізація угоди розпочнеться вже найближчими місяцями. На думку джерел у західній розвідці, росія використала вже близько 400 безпілотників іранського виробництва під час війни з Україною.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

За інформацією джерел у розвідці, створивши власну виробничу лінію, рф зможе значно збільшити свій військовий арсенал.

Угода може допомогти обом країнам у вирішенні важливих для них питань. Країні-агресору воно допоможе задовольнити гостру потребу у високоточних боєприпасах, дефіцит яких спостерігається через дев'ять місяців після початку війни.

Водночас, Ірану ця домовленість дає значні економічні та політичні переваги. Після появи іранських безпілотників над українськими містами Європа погрожувала Ірану економічними санкціями.

Згідно з публікацією, лідери Ірану вважають, що нових санкцій можна уникнути, якщо безпілотники збиратимуться на території росії.

Нагадаємо, після категоричних заперечень Іран вперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це сталося до початку повномасштабної війни росії проти України.

Українська військова розвідка знайшла інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники виробляли та постачали до росії після 24 лютого.

Також Іран хоче показати готовність до розширення та поглиблення співпраці з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: