Іран вперше визнав, що передав російській федерації свої дрони

Читать на русском
Після категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.
Getty Images

Після категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Хусейн-Амір Абдуллахіан у суботу, 5 листопада, передає Associated Press.

За його словами, Тегеран передав росії обмежену кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні. Водночас Абдуллахіан зазначив, що Іран нібито не знає про використання своїх дронів проти України й залишається відданим припиненню конфлікту.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Міністр також наголосив, якщо в Києві мають «будь-які документи», що свідчать про використання росією іранських безпілотників, то вони повинні надати їх Тегерану.

«Якщо нам доведуть, що росія використовувала іранські безпілотники у війні проти України, ми не будемо байдужими до цього питання», – додав він.

Раніше повідомляли, що Іран, який виступає союзником російського терористичного режиму, активно постачає рф безпілотники, в яких у російських терористів спостерігається активна потреба. Іран постачає москві п'ять моделей БПЛА – Mohajer, Arash-1 та Arash-2, Shahed-131 та Shahed–136 – а постачання активно ведуться морським і повітряним шляхом.

Майже за місяць Росія випустила по Україні вже понад 400 іранських дронів-камікадзе. ВСУ збили не менше 300 одиниць. А військовий аналітик розповів «Слово і Діло», чим можна збивати іранські безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: