Канада запровадила санкції проти іранських посадовців та виробників дронів Shahed

Читать на русском
Канада запровадила санкції проти іранських посадовців, установ та виробники дронів-камікадзе.
Getty Images

Канада запровадила санкції проти іранських посадовців, установ та виробники дронів-камікадзе.

Про це повідомила пресслужба МЗС Канади.

Санкції запровадили проти відповідальних за порушення країною прав людини та дестабілізацію міжнародної безпеки. До переліку було внесено шість фізичних та двох юридичних осіб.

«Ці санкції націлені проти високопосадовців, впливових прибічників режиму та компаній, що брали участь у грубому та систематичному порушенні прав людини в Ірані, в тому числі жорстоких утисках протестувальників та шкідливих діях режиму закордоном», – йдеться у повідомленні.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Зауважують, що дві організації зі списку мають важливе значення для поточної діяльності режиму, спрямованої на дестабілізацію міжнародного миру та безпеки, включаючи продаж зброї та направлення іранських військових для навчання та допомоги російським силам у використанні цієї зброї.

Йдеться про пов’язану із Корпусом вартових Ісламської революції виробничо-дослідну компанію «Shahed Aviation Industries», яка випускає дрони-камікадзе. До санаційного списку також потрапила державна компанія «Qods Aviation Industries», яка теж виробляє дрони для продажу росії.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб та території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни. Загалом канадські санкції діють проти 280 юридичних та фізичних осіб в Ірані.

Раніше повідомляли, що в США запровадили санкції проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі рф іранських дронів, які сили країна-агресор застосовувала для обстрілів міст України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: