Стало відомо, чим рф заплатила Ірану за дрони-камікадзе

Читать на русском
Росія платить Ірану за постачання безпілотників готівкою та західною зброєю, яку окупанти захопили на війні проти України.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Росія заплатила Ірану 140 мільйонів доларів готівкою та передала трофеї в обмін на дрони-камікадзе.

Про це повідомляє Sky News з посилання на анонімне джерело в галузі безпеки.

Журналісти отримали знімки, на яких зафіксований рух 2 літаків Іл-76 у Тегерані 20 серпня. Ними перевозили готівку та озброєння, яке захопили в Україні.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Зокрема, відомо, що рф передала Ірану британську протитанкову ракету NLAW, американську протитанкову ракету Javelin і зенітну ракету Stinger. Армії Великої Британіх та США передали їх для ЗСУ.

В обмін на гроші та трофеї Іран передав росії понад 160 безпілотників, серед яких – понад 100 Shahed-136. Також москва отримала 60 менших безпілотників Shahed-131 та 6 дронів Mohajer-6, які можуть скидати боєприпаси.

За даними телеканалу, протягом останніх днів Іран домовився з росією про подальше постачання дронів на суму 200 млн євро. Крім того, відомо, що з 20 серпня 5 російських літаків транспортували безпілотники з Ірану.

Нагадаємо, після категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.

Українська військова розвідка знайшла інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники виготовляли та постачали до росії після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: