США запровадили санкції проти осіб, причетних до передачі рф іранських дронів

Читать на русском
США запровадили санкцій проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі рф іранських дронів, які сили країна-агресор застосовувала для обстрілів міст України.

США запровадили санкцій проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі рф іранських дронів, які сили країна-агресор застосовувала для обстрілів міст України.

Про це йдеться у повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.

Росія випустила по інфраструктурі України більш ніж 400 іранських дронів – ЗСУВід моменту першого застосування дронів-камікадзе Shahed-136 у війні, росія вже випустила по інфраструктурі України більш ніж 400 безпілотників.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти фірм, причетних до виробництва або передачі росії іранських безпілотних літальних апаратів, які росія застосовувала для руйнівних атак проти цивільної інфраструктури в Україні», - наголошується в заяві.

Як уточнюється, обмеження запроваджене щодо Дослідницького центру Shahed Aviation Industries, відповідального за розробку та виробництво безпілотників серії Shahed, а також компаній Success Aviation Services FZC та Jet Global DMCC, які сприяли передачі іранських дронів росії.

Водночас Держдепартамент США вніс до списку санкцій, пов'язаних із постачанням озброєння з Ірану, російської ПВК «Вагнер», військово-повітряних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану (IRGC ASF), а також Qods Aviation Industries.

Окремі обмеження введено проти двох осіб, які сприяли передачі безпілотників ПВК «Вагнер» з Ірану – Аббаса Джуми та Тиграна Срабіонова.

«США сповнені рішучості застосувати санкції проти осіб та компаній, незалежно від того, де вони знаходяться, які підтримують невиправдане вторгнення росії в Україну», - заявила у зв'язку з цим міністр фінансів США Джанет Йеллен.

Раніше стало відомо про те, що ЄС наступного тижня може посилити санкції проти Ірану за придушення протестів у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: