Масові протести в Ірані: стало відомо про загибель вже 326 людей

Читать на русском
Щонайменше 326 осіб, у тому числі 43 дитини, були вбиті силами безпеки Ірану під час загальнонаціональних протестів.
фото: ВВС

Щонайменше 326 людей загинули в Ірані під час протестів, що тривають після вбивства у поліцейському відділку місцевої мешканки Махси Аміні.

Про це повідомляє правозахисна організація Iran Human Rights.

Згідно з інформацією правозахисників, щонайменше 326 осіб, у тому числі 43 дитини, були вбиті силами безпеки Ірану під час загальнонаціональних протестів. З 43 дітей дев'ятеро були дівчатами і троє були громадянами Афганістану.

ISW: Іран хоче показати готовність до розширення та поглиблення співпраці з росієюПублічні сигнали Ірану, швидше за все, спрямовані в першу чергу на його супротивників регіонального рівня - це Ізраїль та Саудівська Аравія

Повідомляється також, що принаймні дев'ятьох протестувальників наразі засудили за звинуваченнями у злочинах проти національної безпеки Ірану, і їм загрожує швидка страта.

При цьому, директор організації Iran Human Rights Махмуд Амірі-Могаддам закликав до створення механізму ООН для розслідування злочинів іранської влади під час придушення нею протестів.

«Створення ООН механізму міжнародного розслідування та притягнення до відповідальності сприятиме процесу притягнення винних до відповідальності в майбутньому та збільшить ціну репресій для уряду Ісламської Республіки», - зазначив керівник організації.

Відомо, що понад 14 тисяч осіб було заарештовано.

Нагадаємо, Європейський Союз наступного тижня посилить санкції проти Ірану за жорстоке придушення протестів.

Раніше ми повідомляли, що Німеччина закликала своїх громадян залишити Іран.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: