ISW: Іран хоче показати готовність до розширення та поглиблення співпраці з росією

Читать на русском
Публічні сигнали Ірану, швидше за все, спрямовані в першу чергу на його супротивників регіонального рівня - це Ізраїль та Саудівська Аравія
Ілюстративне фотоzn. ua

Контрольовані іранською владою місцеві засоби масової інформації навмисно широко поширили новини про приїзд секретаря ради безпеки росії Миколи Патрушева в Тегеран, оскільки хочуть показати готовність Ірану співпрацювати з рф.

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Іран вперше визнав, що передав російській федерації свої дрониПісля категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.

Патрушев прибуде до Ірану на запрошення секретаря РБ Ірану Алі Шамхані. Він планує обговорювати питання передачі іранських балістичних ракет. При цьому офіційно москва не підтвердила його візит. Але Іран вже оголосив про візит абсолютно офіційно - як ніби хоче привернути міжнародну увагу до того, що співпраця між москвою і Тегераном міцніє.

Публічні сигнали Ірану, швидше за все, спрямовані в першу чергу на його супротивників регіонального рівня - це Ізраїль і Саудівська Аравія; що цікаво, з обома країнами кремль час від часу співпрацює.

До того ж візит Патрушева проходить на тлі масштабних протестів, що стрясають Іран, і цілком можливо, що режим аятолл буде вимагати у рф допомоги в придушенні протестів. Але ця інформація поки точно не підтверджена.

Нагадаємо, після категоричних заперечень Іран вперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це сталося до початку повномасштабної війни росії проти України.

Українська військова розвідка знайшла інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники виробляли та постачали до росії після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: