Російські запаси ракет для атак України закінчуються, але на допомогу прийде Іран - The Economist

Читать на русском
З появою іранських балістичних ракет рф може подвоїти свої атаки. Зараз застосування балістичних ракет проти України стримується їх відчайдушним дефіцитом
ОТРК ІскандерПропаганда Кремля

У росії залишилося занадто мало ракет «Искандер», а небезпечних гіперзвукових ракет «Кинжал» взагалі ніколи не було багато. Тому рф планує придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar.

Про це повідомляє видання The Economist.

Так, за даними видання, рф відчуває дефіцит ракет «Искандер» - їх залишилося не більше 120 одиниць. Гіперзвукових «Кинжалов» і того менше - їх всього було виготовлено близько 40 одиниць і поповнення арсеналу найближчим часом не передбачається. Тому росія планує доставити в тимчасово окупований Крим та на Каспій іранські ракети.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Зараз активне застосування балістичних ракет проти України стримується тільки їх відчайдушним дефіцитом. Однак з появою іранських балістичних ракет рф, побоюється видання, може подвоїти свої атаки. При цьому наявними в Україні засобами перехоплювати такі цілі або дуже складно, або неможливо взагалі.

«Україна не має ефективного захисту від іранських ракет, які вражають цілі на набагато вищих швидкостях, аніж крилаті ракети або безпілотники, або від аналогічних ракет «Искандер», які росія вже використовувала в Україні. У жовтні росіяни запустили 25 «Искандеров». Україна змогла перехопити тільки три. Країна також беззахисна перед гіперзвуковими ракетами «Кинжал», які росія встановила на деякі свої військові літаки» - зазначає видання з посиланням на представника ГУР МО Вадима Скібіцького.

У Києві, додає видання, кажуть, що зараз, як ніколи, потрібні далекобійні ракети та протиракетна оборона. Ракети Ірану і рф можуть перехоплюватися американською системою Patriot. Існуючі зараз в Україні сили ППО - набір систем різних виробників, модифікацій і типів, переважно старих радянських, які практично нездатні перехоплювати балістичні ракети.

Але найкращий захист, вважають Збройні Сили України, це знищення ракетних систем рф в тих місцях, звідки проводяться пуски - на території росії або окупованого Криму.

Нагадаємо, Іран готується відправити в росію ще близько тисячі одиниць зброї, в тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» і додаткові ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Системи протиповітряної оборони, які передали Україні західні союзники, можуть працювати не окремо одна від одної, а у складі єдиної інформаційної системи, оскільки в цьому випадку вони будуть більш ефективні в справі захисту неба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: