Іран міг направити до росії літак з новою партією дронів – ЗМІ

Читать на русском
Іран у четвер, 3 листопада, міг направити до Москви транспортний літак, на борту якого могла перебувати нова партія дронів-камікадзе.
Getty Images

Іран у четвер, 3 листопада, міг направити до Москви транспортний літак, на борту якого могла перебувати нова партія дронів-камікадзе.

Про це пише Bild.

Відомо, що 3 листопада літак Іл-76, вилетів з Тегерана у напрямку росії та вже близько полудня того ж дня приземлився в аеропорту «Внуково».

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Військовий експерт Bild Юліан Репке зазначає, що рейс здійснила авіакомпанія Pouya Air, яка знаходиться у санкційному списку США, адже літаки цієї авіакомпанії використовують для транспортування незаконних вантажів. Експрет вважає, що саме цим літаком Іран передав російським військовим нову партію дронів Shahed-136.

Нагадаємо, після категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.

Україна відреагувала на визнання Іраном поставок дронів рф. Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що українські спеціалісти продовжать вживати максимально жорсткі заходи, аби унеможливити використання росією іранської зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: