Зеленський у зверненні прокоментував початок третього місяця війни: «Зараз вирішується доля Європи»

Читать на русском
Український лідер зазначив, що Україна стала справжнім символом боротьби за свободу і в нашій країні наразі вирішується доля Європи.
Офіс президента України

Ще на початку повномасштабного вторгнення російської федерації, більшість країн сумнівалися у міцності України та боялися провокувати країну-агресора. Однак, відтепер усі розуміють, що ставка на нашу країну - є виграшною.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні почався вже третій місяць нашої війни за нашу незалежність. Російсько-української війни. Третій місяць! 24 лютого більшість у світі навіть не вірили, що ми вистоїмо більше тижня. Дехто говорив – три дні. Ще місяць тому доводилось переконувати різні держави, що ставка на Україну – виграшна. А тепер... Тепер усі це знають», - заявив президент України.

Минув ще місяць війни: що за цей час пообіцяв ЗеленськийВолодимир Зеленський протягом другого місяця війни багато обіцяв щодо притягнення воєнних злочинців до відповідальності та відновлення зруйнованих міст. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

При цьому, український лідер зазначив, що Україна стала справжнім символом боротьби за свободу і в нашій країні наразі вирішується доля Європи.

«Завдяки хоробрості, мудрості наших захисників, завдяки сміливості всіх українців, всіх українок – наша держава це справжній символ боротьби за свободу. Всі у світі – і навіть ті, хто нас не підтримує відкрито – погоджуються, що саме в Україні зараз вирішується доля Європи, доля глобальної безпеки, доля демократичної системи. А передусім те, яким бути – та чи бути взагалі – життю в центрі та на сході нашого континенту. Буча, Бородянка, Гостомель, Охтирка, Чернігів і Суми, Ізюм, Харків, Волноваха, Золоте, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна і Маріуполь... Ракетами по Одесі і Краматорську, Житомиру, по Львову, Кременчуку і Кривому Рогу... По всіх містах і громадах України росія показала, що вона хоче і може принести Європі насправді. Що вона може принести у Кишинів, в Тбілісі, у Гельсинкі, у Вільнюс, у Варшаву, у Прагу, у всі міста та країни, які російські державні пропагандисти вже давно-давно відкрито позначають як нібито ворогів для Москви», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що США та деякі країни хочуть, щоб президента України Володимира Зеленського запросили як гостя на саміт Великої двадцятки у листопаді.

Раніше Зеленський висловився щодо обстрілів росії на Великдень.

Також нагадаємо, у нашому матеріалі можна прочитати, які обіцянки Володимир Зеленський дав за перший місяць війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: