Україна почне повертати окуповані території, як тільки отримає достатньо зброї - Зеленський

Читать на русском
Президент зазначив, що на сході та Харківщині ЗСУ повертають ті населені пункти, які можуть повернути. Також він додав, що хоче зустрічі президентом росії.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський зазначив, що визволення захоплених окупантами українських територій залежатиме від того, наскільки швидко Україна отримуватиме необхідну зброю від західних партнерів.

Про це український лідер повідомив під час пресконференції.

«Моя позиція, особиста, людська, але перш за все як президента: все, що вони прорвуть і все, що вони, не дай боже, окупують, ми все повернемо. І це буде питання не 10-20 років або не війни з 2014 року восьмирічної. Це буде питання того, чи буде у нас зброя. Як тільки вона буде, як тільки її буде достатньо, повірте, ми будемо повертати одразу ту чи іншу територію, яка тимчасово окупована», - сказав Зеленський.

Переговори України та рф: Зеленський назвав два документи, які можуть бути підписаніРезультатом мирних переговорів може стати договір, який складатиметься із двох документів.

Президент зазначив, що на сході та Харківщині ЗСУ повертають ті населені пункти, які можуть повернути.

«Щоденно ми можемо віддати, на жаль, через потужність тих чи інших угруповань Росії якусь територію, але вночі або на наступний день ми повертаємо ці міста, містечка, села, і йдемо вперед», - сказав він.

При цьому Зеленський підкреслив, що ЗСУ не можуть йти вперед там, де не мають тієї підтримки від партнерів, про яку говорили довго публічно і ще довше непублічно.

«Але зараз ми бачимо цю зміну у відношенні наших західних партнерів. Особливо я бачу зміни у швидкості на сьогодні від Сполучених Штатів Америки. І якщо ця швидкість буде нарощуватись так само, як нам обіцяють, якщо кроки будуть співпадати зі словами, як у будь-якої порядної людини і в будь-якого лідера повинно бути, я впевнений, що ми будемо швидше деокуповувати наші території», - наголосив президент.

Водночас, Зеленський розповів, що є два шляхи закінчення війни. Зокрема, мова йде про дипломатичний та військовий. Також він додав, що хоче зустрічі президентом росії.

Згідно з його словами, будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, навіть якщо це складно.

«Я хочу зупинити війну і її закінчити. Є дипломатичний шлях та військовий. Будь-яка здорова людина обирає дипломатичний шлях, бо знає, навіть якщо це складно, це може запобігти втраті мільйонів людей. Цього не хочеться», - сказав Зеленський.

Три роки та два місяці. Колонка Леоніда ШвецяПісля закінчення війни доведеться на зовсім нових принципах відбудовувати всю Україну, а тому політику, якою належить керувати цими процесами, перебудовувати треба буде насамперед.

Також він зазначив, що будь-який лідер, хоче він цього чи ні, не має права відміняти дипломатичний шлях вирішення війни.

Президент також сказав, що він готовий до особистої зустрічі із президентом Росії володимиром путіним.

«Я не боюся зустрічі з президентом (країни-агресора - ред.). Боятися я просто не маю права, тому що наш народ показав, що він нічого не боїться, голими руками зупиняв танки. Як і ЗСУ, нацгвардійці. Люди бояться за своїх дітей, так. І тому нормальний лідер не повинен боятися, коли йдеться про нашу державу та незалежність», - додав Зеленський.

⚡️⚡️⚡️ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСЬКОГО У МЕТРО - 23.04.20225 канал

Нагадаємо, що президент Зеленський назвав причину того, чому російська федерація вдалася до війни проти України.

Також Зеленський озвучив умови, за яких Україна покине усі переговорні процеси з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: